0
0.00 €
Sulje X

Suomineito 100v. kiviveistos

Suomalaissyntyinen, nykyisin Yhdysvalloissa asuva kuvanveistäjä Eino Romppainen (eino.org) on tehnyt Suomen 100v. itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi Suomineito 100v. –kiviveistoksen sekä sen välittömään läheisyyteen tulevan Vapaa puhe -kiven. Teokset tullaan paljastamaan Seinäjoella kesällä 2017 juhlallisin menoin. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 120.000 €.

Kiviveistoksen ja vapaa puhe kiven tavoitteena on tuoda näyttävästi esille Suomen 100 vuotta kestäneen itsenäisyyden sekä sen eteen tehtyjä mittavia uhrauksia. Suomineito kivi asetetaan 1m korkealle mustalle (0,5m) ja punaiselle (0,5m) graniittijalustoille. Veistoksen läpi on jatkossa lupa mennä. Näin jokainen voi omalla tavallaan pohtia sen läpi kävellessä Suomen menneisyyttä ja tulevaisuutta, 100 -vuotista itsenäisyyttämme sekä sen meille tuomaa vapautta.

Vapaa puhe kivi puolestaan mahdollistaa yhden tärkeimmän vapautemme, sananvapauden julistamisen. Suomineito 100v.-juhlaveistoksen jalustassa on kuvattuna Suomen itsenäisyyden vaatimat uhraukset. Musta graniittijalusta kuvaa surua ja punainen graniitti vuodatettua verta itsenäisyytemme puolesta. Kivi puolestaan kuvastaa Suomen 100v. historiaa itsenäisenä valtiona. Kiven edessä on itsenäisyyttämme edeltävä menneisyys ja kiven läpi kävellessä eteen avautuu Suomen ja suomalaisten vapaus ja valoisa tulevaisuus osana globaalia maailmaa.

Varainhankinta

Nyt sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus osallistua Suomen 100v. -juhlavuoden kunniaksi tehdyn taideteoskokonaisuuden rahoittamiseen. Haluamme yhdistyksen puolesta juhlavuodesta ja Suomen 100 –vuotisesta historiasta muistoksi alueellemme jotain pysyvää. Voimme teoksen kautta ylpeänä esittää Veteraanien iltahuuto -laulun sanoin lastenlapsillekin: "Himmetä muistot ei saa." Tämä hanke hoidetaan maaliin juhlavuoden teeman mukaisesti ”Yhdessä”.

Hankkeen taustalle on perustettu yhdistys Suomineito 100v. –juhlaveistos Seinäjoki ry., joka vastaa teosten hankinnasta, ylläpidosta, sijoituspaikan valinnasta sekä varainhankinnasta. Suomineito 100v. –kiviveistoksen varainhankinta perustuu yksityisten henkilöiden, yhdistysten ja yritysten lahjoituksiin toimialueella. Myös julkisilla tahoilla ja muilla potentiaalisilla halukkailla on halutessaan mahdollisuus osallistua veistoksen rahoittamiseen.

Pohjanmaan poliisilaitos on myöntänyt Suomineito 100v. –juhlaveistos Seinäjoki ry.:lle rahankeräysluvan (RA/2017/110) ajalle 1.2.-31.12.2017 väliselle ajalle Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueille. Rahankeräyksen varat käytetään veistoksen hankkimiseen taiteilijalta, veistoksen jalustan hankkimiseen, sijaintipaikan kuntoon laittamiseen sekä veistoksen paljastamistilaisuuden kustannuksiin.

Tuotteet

Kaupan etusivulle »
Tuoteryhmät
X
Pinssi
5,00 €
Nyt sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus tilata yritykselle, yhteisölle tai yksityisenä henkilönä Suomineito 100 –pinssi hintaan 5,00 € / kpl + toimitusmaksu 3 €/lähetys. 100 kpl erään saat kaupan päälle kätevän telineen. Suomineito –pinssi on hieno tapa hoitaa esim. joulutervehdys.
kpl
5,00 €
/ kpl
Tuotesivulle »
X
Noppakivi
Alkaen 20,00 €

1. Noppakivi 1 kpl 20 €

Noppakiven ostaja saa nimen verkkosivuille lahjoittajien listaan. Kivi asetetaan yhdistyksen toimesta veistoksen ympärille tulevalle puistoalueelle.

2. Noppakivi 10 kpl 200 €

Noppakivien ostaja saa nimen verkkosivuille lahjoittajien listaan. Kivi asetetaan yhdistyksen toimesta veistoksen ympärille tulevalle puistoalueelle.

3. Noppakivi 30 kpl 500 €

Noppakiven ostaja saa nimen verkkosivuille lahjoittajien listaan. Kivi asetetaan yhdistyksen toimesta veistoksen ympärille tulevalle puistoalueelle.

4. Noppakivi 60 kpl 1.000 €

Noppakiven ostaja saa nimen verkkosivuille lahjoittajien listaan kohtaan yhteistyökumppani. Kivi asetetaan yhdistyksen toimesta veistoksen ympärille tulevalle puistoalueelle tai vaihtoehtoisesti lahjoittaja voi olla mukana kivien laitossa veistoksen ympärille.

5. Noppakivi 150 kpl 2.000 €

Suomineito 100v.- juhlaveistos Seinäjoki ry.
Rahankeräyslupa RA/2017/110 (2.2.2017-31.12.2017)
kpl
Hinta
Alkaen 20,00 €
/ kpl
Tuotesivulle »

Suomineito 100v. kiviveistos

Copyright ©2021 Corego Oy